PERSOONLIJK

In 1965 ben ik geboren in het Gelderse Laren. In de buurt van het prachtige Verwolde bekend om zijn eeuwenoude ‘dikke boom’. Ik bezocht de Verwoldse school, waarvan mijn vader de Directeur was. De middelbare schooltijd heb ik doorgebracht in het Veluwse papierdorp Eerbeek. Mijn vader, Meester Klaas heeft mij goed voorbereid op het Stedelijk Lyceum in Zutphen. De studie Rechten kwam na mijn eindexamen in mijn vizier en de keuze viel op de Universiteit Groningen. Ik heb daar een leuke tijd gehad te midden van de jaarclub ‘tutti ragazzi’ bij Albertus Magnus. Ik trouwde met Linda, we kregen drie geweldige kinderen: David, Juul en Pieter. Intussen woon ik met veel geluk en in liefde samen met Annemarie. Positiviteit is een grote drijfveer in mijn leven en mijn moeder Dinie heeft mij van jongs af aan op dit spoor gezet. Prachtige reizen over de hele wereld heb ik al mogen beleven: Bonaire, Zuid Afrika, Australië, Mexico, India, Indonesië, Maleisië, de VS en nog veel meer landen.

Wielrennen is mijn sportieve passie. Zo heb ik deelgenomen aan La Marmotte (2006), Maratona dles Dolomites (2013), Otztaler Radmaraton (2014), ‘derde plek’ in de ‘met het oog op morgen bokaal’ (2014), UGFWS Rhodos (2016), GF l’ Albigeoise (2016), Tour of Cambridgeshire (2016), l’Etape du Tour (2011, 2015, 2016 en 2022), ben ik 147ste geworden op het wereldkampioenschap wielrennen 50+ in Perth (2016) en reed ik de Gran Fondo New York (2017) en Gran Fondo Jerusalem (2018). In de zomer van 2021 ben ik van Maastricht naar Saint Marie de la Mer gefietst in 10 dagen. In datzelfde jaar stond het Alpenbrevet in Zwitserland ook nog op het wielermenu. In 2023 heb ik de ‘Cape Town Classic’ (Zuid- Afrika), GF Provence Occitane en GF Luberon kunnen toevoegen aan het rijtje bijzondere fietswedstrijden. In 2024 zowel de Tour de Morvan, Etape du Tour de France gefietst, als ook 8e geworden in de sprint van het Amsterdamse kampioenschap voor de Rechtspraak op de wielerbaan van Sloten. 

Ik ben een echte boekenverslinder. Elk moment waarop het kan benut ik om te lezen: in de trein, vakantie of gewoon thuis. Misschien mee gekregen van mijn zus Marja: die begon daar al vroeg mee. Mooi om zo uit het dagelijkse leven te stappen en even ergens anders te zijn. Denk aan het boek Masser Brock van Bert Wagendorp over de leer van de gelaagde waarheid. Ivoren Wachters van Simon Vestdijk staat ook hoog op mijn lijst van favoriete boeken. Recent heb ik het genuanceerde verhaal over de Toeslagaffaire gelezen ‘Zo hadden we het niet bedoeld’ van Jesse Frederik. En soms krijg je een prachtig boek cadeau. Zoals ‘Geachte Confrère’ van Bordewijk. Diede Molenaars gaf mij dat na afronding van haar advocaat-stagiaire periode. Prachtig en ontroerend vond ik ook ‘Eva slaapt’ van Francesca Melandri over de aparte historie van Südtirol in Italië. Een aanrader van mijn ‘schoonmoeder’ Ursula.